kocsis_zoltanKocsis Zoltánt november 19-én, szombaton búcsúztatják a Liszt Ferenc Zeneakadémián. A zongoraművész, karmester, zeneszerző tisztelői 8 és 12 óra között róhatják le kegyeletüket egy szál fehér rózsával vagy kardvirággal a Zeneakadémia Aulájában.

Tizenhárom órától az aulában meghívottak előtt beszédet mond Áder János köztársasági elnök, Kurtág György zeneszerző, Vigh Andrea, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora, Mocsári Károly zongoraművész, Perényi Miklós csellóművész, valamint Kovács Géza, a Nemzeti Filharmonikusok főigazgatója – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A beszédeket az épület előtt elhelyezett kivetítőn lehet majd követni.

A kétszeres Kossuth-díjas, Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, karmester, zeneszerző, a Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatója hosszas betegség után, 64 éves korában hunyt el november 6-án. Kocsis Zoltánt Magyarország Kormánya, Budapest Főváros, a Nemzeti Filharmonikusok és a Liszt Ferenc Zeneakadémia saját halottjának tekinti.